A fost inaugurată prima staţie de încărcare rapidă pentru maşinile electrice în Bucureşti

Electrica, liderul pieţei de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, şi OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din Europa de Sud-Est, au inaugurat prima staţie de încărcare rapidă pentru maşini electrice într-o benzinărie OMV.

1369 afișări
Imaginea articolului A fost inaugurată prima staţie de încărcare rapidă pentru maşinile electrice în Bucureşti

A fost inaugurată prima staţie de încărcare rapidă pentru maşinile electrice în Bucureşti

Evenimentul face parte dintr-un proiect pilot în cadrul căruia vor fi instalate puncte de încărcare rapidă a maşinilor electrice în Bucureşti, în patru staţii OMV şi la sediile centrale ale OMV Petrom (Petrom City) şi Electrica.

În fiecare dintre cele patru staţii OMV din Bucureşti, precum şi la sediile Electrica şi OMV Petrom, vor fi instalate staţii de încărcare rapidă pentru vehicule electrice, acestea având capacitatea maximă de alimentare de 50kWh, se arată într-un comunicat al companiilor Electrica SA şi OMV Petrom.

Prin aceste staţii cu încărcare rapidă, un autovehicul 100% electric poate încărca 80% din capacitatea acumulatorului, în doar aproximativ 20 de minute, faţă de şapte-opt ore cât ar dura la o priză non-dedicată acestui serviciu.

Potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, în anul 2015 s-a dublat numărul maşinilor electrice şi hibrid noi vândute în România la 495, faţă de 236, în 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici