Acţiuni ANAF în noiembrie: 4.000 de controale fiscale, decizii de impunere de 450 de milioane lei

Aproximativ 4.000 de acţiuni de control fiscal au făcut inspectorii ANAF în luna noiembrie pentru colectarea veniturilor. În urma acestora, au fost aplicate decizii de impunere de 446 milioane de lei.

473 afișări
Imaginea articolului Acţiuni ANAF în noiembrie: 4.000 de controale fiscale, decizii de impunere de 450 de milioane lei

Potrivit unui comunicat al ANAF, în vederea armonizãrii procedurilor de control fiscal cu tendinţele internaţionale potrivit cãrora activitatea de control fiscal devine ultima pârghie a administraţiei fiscale pentru realizarea conformãrii la declarare, ANAF a adoptat abordarea adaptatã şi progresivã a formelor şi acţiunilor de control fiscal.

În acest sens, în vederea creşterii conformãrii la declarare a contribuabililor, ANAF desfãşoarã în prezent douã tipuri de acţiuni care presupun interacţiunea de la distanţã cu contribuabilul: emiterea Notificãrii de conformare şi efectuarea de acţiuni de verificare documentarã.

Contribuabilii cu risc fiscal ridicat sunt supuşi acţiunilor de control fiscal, respectiv: inspecţia fiscalã în cazul contribuabililor care urmare a Notificãrii de Conformare, nu corecteazã şi nu clarificã riscurile fiscale pentru care au fost notificaţi; şi controlul antifraudã în cazul contribuabililor pentru care existã indicii de evaziune fiscalã.

În luna noiembrie, în vederea creşterii conformãrii voluntare la declarare au fost comunicate contribuabililor un numãr de 1.407 notificãri de conformare pentru riscuri fiscale prezumate de 71.971.326 lei. De asemenea, au fost realizate de cãtre structurile cu atribuţii de control fiscal din ANAF 3.948 acţiuni de control fiscal (inspecţii fiscale şi verificãri documentare), fiind stabilite obligaţii fiscale suplimentare prin decizii de impunere de 446.487.926 lei, respectiv a fost diminuatã pierderea fiscalã înregistratã de contribuabili cu suma de 71.721.968 lei, şi 3.816 controale antifraudã, fiind estimate implicaţii fiscale în valoare de 112.073.350 lei, respectiv fiind aplicate sancţiuni contravenţionale (amenzi şi confiscãri) în valoare de 32.494.783 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici