Acţiunile europene, în creştere puternică după decizia Rezervei Federale de creştere a dobânzii cheie

Acţiunile marilor companii europene sunt în creştere puternică joi, după decizia Rezervei Federale (Fed) americane de a majora dobânda de politică monetară pentru prima oară în aproape 10 ani, care arată încrederea în soliditatea celei mai mari economii din lume, transmite Reuters.

273 afișări
Imaginea articolului Acţiunile europene, în creştere puternică după decizia Rezervei Federale de creştere a dobânzii cheie

Acţiunile europene, în creştere puternică după decizia Rezervei Federale de creştere a dobânzii cheie

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 este în urcare cu 2%, DAX al bursei din Frankfurt cu 2,5%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,3%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 1,46%.

Reprezentanţii Fed au arătat în mod clar, miercuri, că majorarea cu 0,25 de puncte procentuale a dobânzii cheie este începutul unui ciclu gradual de înăsprire a politicii monetare, iar deciziile viitoare vor depinde mai ales de inflaţie, care se menţine sub ţinta de până la 2% a băncii centrale.

"După şedinţa Fed şi cu numai câteva şedinţe de tranzacţionare până la Crăciun, am putea asista la tradiţionala creştere a cotaţiilor de sfârşit de an. Noul an ar putea fi din nou volatil, pieţele urmând să anticipeze viitoarea majorare a dobânzii", a declarat Philippe Gijsels, director pentru cercetări la BNP Paribas Fortis Global Markets în Bruxelles.

Componenta indicelui MSCI pentru regiunea Asia-Pacific, exceptând Japonia, a închis în urcare cu 1,6%. Indicele Nikkei al bursei din Japonia a avansat cu 1,6%, în timp ce acţiunile din Shanghai au crescut cu 1,7%.

Pe Wall Street, indicele Dow Jones a închis miercuri în creştere cu 1,28%, S&P 500 cu 1,45%, iar Nasdaq cu 1,52%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici