Afacerile din comerţul auto au crescut în primele două luni cu 4%

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele două luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4%, respectiv cu 6,2%, potrivit datelor INS.

126 afișări
Imaginea articolului Afacerile din comerţul auto au crescut în primele două luni cu 4%

Afacerile din comerţul auto au crescut în primele două luni cu 4% (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)

Evoluţia a fost influenţată de creşterile înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (de 10,3% serie brută), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (0,8%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (0,7%). Comerţul cu autovehicule a scăzut cu 0,2%.

În februarie, comparativ cu luna precedentă, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a avansat cu 5,4% ca serie brută şi cu 4,4% ajustat. Comparativ cu februarie 2012 creşterile au fost de 6,8%, respectiv 11%.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat, totodată, că activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele două luni ale anului a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,5% mai micǎ faţă de perioada similaăr a anului precedent, scădere provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-29,5%), de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-24,6%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,7%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (de 8%) şi la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (0,7%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici