Analiştii: BNR ar putea reduce dobânda de politică monetară la 4,25% săptămâna viitoare

Banca Naţională a României (BNR) ar putea reduce dobânda de politică monetară la 4,25% la următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie pe probleme de politică monetară din data de 30 septembrie, potrivit analiştilor financiar-bancari.

125 afișări
Imaginea articolului Analiştii: BNR ar putea reduce dobânda de politică monetară la 4,25% săptămâna viitoare

Analiştii: BNR ar putea reduce dobânda de politică monetară la 4,25% săptămâna viitoare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Dobânda de politică monetară ar putea fi redusă în continuare până la 4% în luna decembrie 2013, conform opiniilor exprimate de participanţii la un sondaj intern în cadrul Asociaţiei Analiştilor
Financiar - Bancari din România (AAFBR).

Estimarea celor mai mulţi analişti pentru decembrie 2014 plasează dobânda de politică monetară la nivelul de 4%, dar există participanţi la sondaj care văd posibilă o scădere a dobânzii la 3,75%.

La precedenta şedinţă de politică monetară, în 5 august, Consiliul de Administraţie al BNR a decis să reducă rata dobânzii de politică monetară de la 5% pe an la 4,5% pe an.

Rezervele minime obligatorii pentru pasivele în lei ar putea fi menţinute la nivelul de 15% până la finalul anului 2013. În anul 2014 rezervele minime obligatorii pentru pasivele în lei ar putea fi reduse până la 12%.

Rezervele minime obligatorii pentru pasivele în valută ar putea fi menţinute la nivelul de 20% până la finalul anului 2013. La finalul anului 2014 rezervele minime obligatorii pentru pasivele în valută s-ar putea plasa tot la nivelul de 20%, conform estimării celor mai mulţi analişti, cu toate că există un număr de participanţi la sondaj care văd posibilă o diminuare la 15%.

AAFBR este o asociaţie profesională fără scop lucrativ, înfiinţată în luna ianuarie 2008 şi care reuneşte în rândurile sale aproximativ 60 de analişti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societăţi de administrare a investiţiilor, societăţi de asigurări şi din piaţa de capital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici