Android bifează victorii pe două fronturi: LG se alătură Google TV, iar Samsung anunţă profit record

LG Electronics a anunţat vineri că va lansa săptămâna viitoare primul televizor Google TV, alăturându-se proiectului la care participă deja Sony şi Samsung, în timp ce Samsung a pregătit investitorii pentru profituri record, în principal datorită smartphone-urilor Galaxy, care rulează soft Android.

1125 afișări
Imaginea articolului Android bifează victorii pe două fronturi: LG se alătură Google TV, iar Samsung anunţă profit record

Android bifează victorii pe două fronturi: LG se alătură Google TV, iar Samsung anunţă profit record (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prin proiectul Google TV, compania americană încearcă să monetizeze succesul sistemului de operare Android pe un o piaţă foarte diferită de cea a gadget-urilor mobile, oferind televiziune prin internet, inclusiv acces la YouTube, direct pe televizoare.

Încercarea Google de a "cuceri sufrageria" a avut însă până acum un succes limitat, din cauza conţinutului web greu de găsit pentru o astfel de platformă şi sprijinului modest oferit de producătorii de hardware, transmite Reuters.

Un televizor Google TV permite utilizatorului să vizioneze conţinut video online şi să navigheze pe internet, precum şi să ruleze aplicaţii sau jocuri. Sony a inclus funcţiile la anumite modele, iar Samsung se pregăteşte de asemenea să lanseze un televizor compatibil.

Proiecte precum Google TV reprezintă o oportunitate de diversificare pentru producătorii de televizoare, care încearcă să găsească soluţii pentru revigorarea pieţei şi a profiturilor prin combinarea televiziunii clasice cu internetul.

În acest context, LG a anunţat vineri că va lansa primul Google TV propriu săptămâna viitoare, la Consumer Electronics Show (CES), în Las Vegas.

Totodată, Samsung a anunţat joi seara un profit record de 4,5 miliarde de dolari pentru ultimul trimestru al anului trecut, rezultat preliminar care, potrivit companiei, ar putea fi revizuit în urcare până la raportul financiar final pentru perioada respectivă.

Profitul Samsung a fost susţinut în principal de vânzările în creştere puternică ale smartphone-urilor Galaxy, care au devenit principalul concurent al iPhone-ului produs de Apple, deşi sistemul Android echipează o gamă variată de telefoane de la numeroşi producători, printre care Motorola, HTC, LG şi Sony.

Samsung s-a aventurat relativ târziu pe piaţa smartphone, în 2010, însă operaţiunile de profil au devenit rapid principala sursă de profit a grupului sud-coreean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici