Angajaţii Amazon.com din Germania au organizat un protest la Seattle, la sediul companiei

Angajaţii Amazon.com din Germania au organizat un protest luni la Seattle, la sediul companiei americane, pentru salarii mai mari şi condiţii mai bune muncă, interesele lor urmând să fie reprezentate de mai multe sindicate din SUA.

542 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Amazon.com din Germania au organizat un protest la Seattle, la sediul companiei

Angajaţii Amazon.com din Germania au organizat un protest la Seattle, la sediul companiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Protestul de la Seattle va avea loc simultan cu greve la mai multe depozite Amazon din Germania, potrivit MarketWatch.

Sindicatul german Ver.di, al angajaţilor din sectorul serviciilor, a reuşit astfel pentru prima dată să aducă o dispută de muncă la sediul central al unei companii străine. Reprezentanţii sindicatului au subliniat că acţiunea din SUA va fi una simbolică.

"Ceea ce se va întâmpla la Seattle nu este o grevă, ci o acţiune de solidaritate cu angajaţii din Germania", a declarat un reprezentant al Ver.di.

La protestul de la sediul Amazon din Seattle vor participa mai multe sindicate americane, printre care şi bine-cunoscutul Teamsters.

Tensiunile dintre Ver.di şi Amazon datează de mai mult de un an şi vizează în principal salariile şi condiţiile de muncă. Neînţelegerile au condus, începând din primăvara acestui an, la o serie de greve.

În timpul celei mai recente greve, care a avut loc în luna noiembrie, Ver.di a anunţat că ar putea organiza acţiuni de protest în timpul sezonului de cumpătăruri din perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a atrage atenţia companiei.

Sindicatul cere Amazon să implementeze acordurile de salarizare agreate la nivelul industriei retail din Germania, şi nu propria grilă. De asemenea, Ver.di vrea ca angajaţii companiei să fie plătiţi la nivelul sectorului de retail şi comerţ prin poştă, în timp ce compania clasifică majoritatea salariaţilor ca lucrători în logistică, cu salarii de intrare mai reduse.

Amazon a precizat că angajaţii din Germania sunt printre cei mai bine plătiţi în sectorul de logistică şi că preferă să rezolve astfel de chestiuni prin negociere directă cu angajaţii, şi nu prin negocieri cu sindicatul.

Amazon are aproximativ 9.000 de angajaţi la cele nouă depozite din Germania, cea mai mare piaţă a companiei în afara SUA. Anul trecut, compania a înregistrat venituri de 8,7 miliarde de dolari în Germania, dintr-un total de 61 miliarde de dolari la nivel global.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici