AstraZeneca a vândut participaţia de 1 miliard de dolari pe care o deţine în cadrul Moderna

  • AstraZeneca renunţă la participaţia de 1 miliard de dolari pe care o deţine în cadrul Moderna.
  • Grupul american poate folosi banii pentru a încheia o achiziţie de 39 miliarde de dolari.
4524 afișări
Imaginea articolului AstraZeneca a vândut participaţia de 1 miliard de dolari pe care o deţine în cadrul Moderna

AstraZeneca a vândut participaţia de 1 miliard de dolari pe care o deţine în cadrul Moderna

Grupul anglo-suedez AstraZeneca a vândut o participaţie de 7,7% din cadrul Moderna pentru o sumă estimată la un miliard de dolari, raportează Times, citat de Ziarul Financiar.

Anunţul vine după ce gigantul farmaceutic Johnson & Johnson a primit aprobare de utilizare din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Vaccinul în doză unică a devenit astfel a treia componentă a luptei împotriva coronavirusului din Statele Unite, care numără peste 525.000 de deceze cauzate de COVID-19.

Vaccinul dezvoltat de Moderna a primit undă verde în SUA încă din luna decembrie, vânzările globale urmând să ajungă la 18,4 miliarde de dolari până la finalul anului, a declarat recent compania.

Participaţia de 7,7% a transformat AstraZeneca în al doilea cel mai mare investitor al firmei Moderna din 2020. Grupul a anunţat că ar putea folosi banii pentru a-şi îmbunătăţi divizia de medicamente şi pentru a completa achiziţia de 39 mld. dolari a Alexion Pharmaceuticals.

Spre deosebire de serul Moderna, AstraZeneca – care a lucrat în parteneriat cu Universitatea Oxford – s-a angajat să facă disponibile vaccinurile pe principii non-profit. Totuşi, dozele produse de anglo-suedezi nu au fost aprobate până acum în Statele Unite.

Săptămâna trecută, AstraZeneca a informat Uniunea Europeană că va livra sub jumătate din vaccinurile promise pentru T2/2021. Firma ar putea livra 130 de milioane de doze până la sfârşitul lunii iunie, după ce promisese 300 de milioane de vaccinuri la începutul acordului cu UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici