Austeritatea din Marea Britanie va dura mai mult decât s-a anticipat, până în 2018

Ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, a anunţat miercuri că austeritatea la care este supusă ţara va dura cu un an în plus faţă de aşteptările iniţiale, până în 2018, guvernul fiind nevoit să reducă estimările de creştere economică.

173 afișări
Imaginea articolului Austeritatea din Marea Britanie va dura mai mult decât s-a anticipat, până în 2018

Austeritatea din Marea Britanie va dura mai mult decât s-a anticipat, până în 2018 (Imagine: Shutterstock)

Executivul anticipează totodată că datoria publică va scădea mai lent decât s-a anticipat.

"Ne aşteptăm ca măsurile de consolidare bugetară să dureze un an în plus, până în 2018", a afirmat Osborne în Parlament, în timpul discursului tradiţional de toamnă asupra stării economiei.

Ministrul de Finanţe a admis că raportul dintre datoria publică şi PIB nu va scădea începând din 2016 ci din 2017.

Guvernul a redus totodată previziunile economice, anticipând o contracţie de 0,1% în acest an, faţă de o creştere de 0,8% anticipată iniţial, şi un avans de 1,2% anul viitor, revizuit de la 2%.

"Suntem confruntaţi cu o multitudine de probleme venite din străinătate", a spus Osborne, referindu-se la Statele Unite şi zona euro. El a dat însă asigurări că economia britanică este în curs de vindecare, deşi procesul va dura.

El a arătat că guvernul va continua politica de austeritate, întrucât jumătăţile de măsură ar fi un dezastru, şi a anunţat noi măsuri precum limitarea unor ajutoare sociale şi combaterea evaziunii fiscale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici