Banca Centrală americană a păstrat dobânzile de referinţă neschimbate, dar transmite că riscurile asupra economiei s-au redus

Rezerva Federală Americană a păstrat dobânzile de referinţă neschimbate în şedinţa de miercuri, în intervalul 0,25-0,5%, însă riscurile pe termen scurt la adresa economiei americane s-au redus, redeschizând speculaţiile conform cărora vom vedea o înăsprire a politicii monetare, scrie Bloomberg.

309 afișări
Imaginea articolului Banca Centrală americană a păstrat dobânzile de referinţă neschimbate, dar transmite că riscurile asupra economiei s-au redus

Banca Centrală americană a păstrat dobânzile de referinţă neschimbate, dar transmite că riscurile asupra economiei s-au redus (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Banca Centrală americană spune că economia a avut o creştere moderată, cu un avans puternic al numărului de locuri de muncă şi al consumului în iunie. Reprezentanţii FED adaugă că, deşi urmăresc în continuare evoluţia inflaţiei şi a situaţiei de pe pieţele internaţionale, posibilitatea unor şocuri care să afecteze grav economia este redusă.

Totuşi, FED nu a lăsat niciun indiciu clar cu privire la deciziile pe care le va lua la următoarea şedinţă din septembrie. Banca nu a mai modificat dobânzile din decembrie 2015, când a operat prima majorare din ultimul deceniu.

Încetinirea economiei mondiale, volatilitatea de pe pieţele financiare şi nesiguranţa cu privire la impactul Brexit au obligat FED să amâne în mod repetat o nouă creştere a ratelor, aflate acum la un nivel extrem de mic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici