Băncile austrice implicate în operaţiuni de spălare de bani confirmă că au fost folosite

UniCredit Bank Austria, RZB şi divizia din Austria a Anglo Irish Bank au raportat că prin intermediul lor au fost efectuate, în 2007, tranzacţii suspecte, care au legătură cu un caz de spălare a două miliarde de euro, a anunţat, luni, biroul federal austriac pentru criminalitate.

36 afișări
Imaginea articolului Băncile austrice implicate în operaţiuni de spălare de bani confirmă că au fost folosite

Băncile austrice implicate în operaţiuni de spălare de bani confirmă că au fost folosite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Băncile au fost folosite pentru intermedierea spălării banilor, caz în care au fost implicate şi companii de telecomunicaţii din Italia, a relatat revista Profil, citând documente italiene.

Cazul, dezvăluit în februarie de procuratura italiană, face referire la conturi de la UniCredit Bank Austria, RZB şi divizia austriacă a Anglo Irish Bank.

Această divizie a fost cumpărată de grupul elveţian Valartis în 2008.

Băncile au raportat la timp suspiciunile legate de tranzacţiile la care se face referire, a precizat biroul austriac.

În luna februarie, procuratura din Roma a cerut arestarea a 56 de persoane, în urma unui scandal de proporţii referitor la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procuratura susţine că organizaţii criminale au spălat bani prin facturarea unor servicii de telefonie fictive, în perioada 2003-2006, şi i-au acuzat pe şefii operatorilor Fastweb şi Sparkle, divizie a Telecom Italia, că au ştiut despre aceste activităţi.

Austria protejează secretul bancar, ca şi Elveţia, Liechtenstein şi Luxemburg, dar nu şi în cazurile penale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici