Banii, mărul discordiei în campania de vaccinare. Guvernul deschide o linie de creditare pentru primării

  • Guvernul vrea să deschidă o linie de creditare pentru primării
  • Banii sunt strict pentru organizarea şi funcţionarea centrelor
  • Fondurile vor veni de la Uniunea Europeană
  • Vlad Voiculescu anunţă impunerea unor standarde de costuri pentru centre
747 afișări
Imaginea articolului Banii, mărul discordiei în campania de vaccinare. Guvernul deschide o linie de creditare pentru primării

Banii încă sunt mărul discordiei între primari şi autorităţi. S-au tot certat pe finanţarea centrelor de vaccinare, dar noutatea este că guvernul va deschide o linie de creditare pentru primării.

Banii sunt pentru amenajarea centrelor de vaccinare suplimentare şi vin de la Uniunea Europeană. Nu se ştie acum o sumă, totul este la nivel estimativ. 300 de milioane de euro ar fi costurile pentru plata personalului şi organizarea centrelor supliomentare. Anunţul vine de la ministrul investiţiilor, Cristian Ghinea.

„Avem soluţie de finanţare. Vom realoca din banii europeni daţi anii trecuţi pe alte urgenţe. Disputa aceea despre cine plăteşte pentru centre de vaccinare este închisă. Se vor plăti din fonduri europene. Nimeni nu ştie, în acest moment, cât va costa exact. Nimeni nu ştie exact câţi oameni vor fi implicaţi. Noi punem la dispoziţie această linie de credit pentru a putea să tragem din ea banii”, spune el.

Pe scurt: primarii se îngrijesc financiar de organizarea şi funcţionarea centrelor suplimentare, apoi trimit devizul la guvern. Şi aşteaptă banii, când or veni de la Uniune. Însă se poartă discuţii cu oficialii europeni. În tot acest scandal, guvernanţii s-au hotărât să impună standarde de costuri. Primarii nu trebuie să se arunce la preţuri mari. Cât poate să coste o amenajare, se întreabă ministrul Voiculescu. Că doar nu sunt palate!

„Centrele de vaccinare nu sunt palate, nu sunt clădiri cu totul noi. Sunt nişte scaune, sunt nişte mese. Centrele de vaccinare nu sunt aceste mari investiţii pentru care trebuie să accesăm fonduri europene sau să aştepte cineva o cantitate mare de fonduri de la guvern”, a declarat Vlad Voiculescu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici