Băsescu, Boc, Ialomiţianu şi Isărescu au stabilit parametrii unui nou acord cu UE şi FMI

Preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, au stabilit parametrii unui nou acord de finanţare, de tip preventiv, cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

42 afișări
Imaginea articolului Băsescu, Boc, Ialomiţianu şi Isărescu au stabilit parametrii unui nou acord cu UE şi FMI

Băsescu, Boc, Ialomiţianu şi Isărescu au stabilit parametrii unui nou acord cu UE şi FMI (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Băsescu, Boc, Ialomiţianu au fost, joi, la BNR pentru a discuta cu Isărescu şi conducerea executivă a băncii centrale, în cadrul unei întâlniri de lucru.

În cursul întâlnirii a fost analizat stadiul derulării acordurilor de finanţare externă încheiate cu Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi alte instituţii financiare internaţionale.

"În acest context, a fost evidenţiat faptul că, pentru reluarea creşterii economice pe o bază sănătoasă, este esenţială continuarea consolidării fiscale şi a reformelor structurale, astfel încât implementarea obiectivelor pe termen mediu să asigure un proces sustenabil de convergenţă nominală şi reală cu Uniunea Europeană", potrivit unui comunicat al BNR.

Întâlnirea de la BNR a început la ora 11:00 şi s-a încheiat în jurul orei 12:30.

România a încheiat în primăvara anului 2009 un acord de finanţare externă pe doi ani cu FMI, Uniunea Europeană şi Banca Mondială, în valoare totală de aproximativ 20 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici