Băsescu: Conducerea BNR a reuşit să compenseze multe măsuri nesăbuite ale guvernelor României

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că de multe ori conducerea BNR a reuşit să compenseze, prin profesionalism, unele măsuri nesăbuite ale guvernelor României.

50 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Conducerea BNR a reuşit să compenseze multe măsuri nesăbuite ale guvernelor României

Băsescu: Conducerea BNR a reuşit să compenseze multe măsuri nesăbuite ale guvernelor României (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Băsescu i-a acordat, marţi, la Cotroceni, lui Mugur Isărescu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan, guvernatorul BNR fiind cel de-al treilea român decorat cu cea mai înaltă distincţie a statului, după George Emil Palade şi Patriarhul Teoctist.

El a ţinut să menţioneze, după decorarea lui Isărescu şi a altor membri din conducerea BNR, că gestul său se referă la fostul mandat al staff-ului Băncii Naţionale.

Preşedintele a spus că de multe ori conducerea BNR a reuşit să compenseze lipsa de profesionalism a guvernelor în ceea ce priveşte menţinerea echilibrului macroeconomic în România.

"Este un semn de recunoştiinţă din partea mea mea şi a românilor, din partea statului român, pentru ceea ce Banca Naţională a României a făcut de mulţi ani încoace, reuşind adesea să facă ceea ce guvernele nu au reuşit să facă, sau să substituie lipsa de profesionalism a guvernelor în menţinerea echilibrelor macroeconomice ale României", a declarat la finalul ceremoniei Traian Băsescu.

El a adăugat că de multe ori conducerea BNR a substituit măsuri "nesăbuite" ale guvernelor.

"Aş vrea să vă mulţumesc pentru ce aţi făcut în activitatera dumneavoastră, pentru devotamentul faţă de interesele României, pentru ştiinţa de a substitui de multe ori măsuri nesăbuite luate de guverne. Aţi făcut pentru români mai mult decât toată clasa politică în multe momente. Pentru acest lucru vă mulţumesc", a mai spus şeful statului.

El a adăugat că dacă astăzi România se află într-un proces de redresare şi de restabilire a echilibrelor macro-economice, acest lucru se datorează în primul rând acţiunilor BNR, "care au venit la momentul potrivit".

"Dacă vom intra în zona euro la datele la care ne-am propus, cu siguranmţă Banca Naţională va avea un merit extrem de important. Închei mulţumindu-vă încă odată pentru profesionalism, pentru devotament", a conchis preşedintele Băsescu.

Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, i-a fost conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan, "având în vedere propunerea primului-ministru, în semn de înaltă apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în activitatea de cercetare şi promovare, la nivel academic, a fenomenelor economice, pentru efortul deosebit pe care l-a depus în calitate de guvernator al Băncii Naţionale a României în vederea elaborării şi implementării cu succes a politicilor monetar-bancare prin care s-a asigurat stabilitatea financiară a României".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici