BCE: 13 bănci care au picat testele de stres au primit acordul iniţial privind recapitalizarea

Banca Centrală Europeană şi-a dat acordul iniţial în privinţa măsurilor prin care 13 bănci comerciale intenţionează să acopere deficitele de capital evidenţiate în cadrul testelor de stres publicate la finele lunii octombrie.

1702 afișări
Imaginea articolului BCE: 13 bănci care au picat testele de stres au primit acordul iniţial privind recapitalizarea

BCE: 13 bănci care au picat testele de stres au primit acordul iniţial privind recapitalizarea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consiliul de Supraveghere a aprobat vineri proiectele pentru capitalizarea băncilor la care au fost identificate deficienţe. Cele 13 bănci cu deficit de capital vor avea la dispoziţie între şase şi nouă luni să acopere deficitul şi să implementeze programele prezentate", a declarat un purtător de cuvânt BCE, care a adăugat că proiectele de recapitalizare necesită acordul final din partea consiliului guvernator al BCE.

În octombrie, BCE a publicat rezultatele unei analize privind 130 de instituţii bancare din zona euro, în urma căreia a rezultat că 25 de bănci au nevoie de capital suplimentar în valoare de 25 de miliarde de euro.

Testele BCE au fost realizate pe baza situaţiilor financiare ale băncilor de la finele anului 2013, iar 12 dintre cele 25 de instituţii la care au fost indentificate probleme au operat între timp majorări de capital în valoare cumulată de 15 miliarde de euro.

Dintre instituţiile de credit care nu au îndeplinit plafoanele de capital stabilite de BCE, banca italiană Monte dei Paschi a înregistrat cel mai mare deficit de fonduri, în valoare de 2,1 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici