Board-ul FMI va discuta noul program de susţinere a Greciei pe 15 martie

Board-ul FMI va discuta noul program de susţinere a Greciei la o întâlnire programată, în principiu, pe 15 martie, a declarat joi un purtător de cuvânt al Fondului, care a avertizat însă că aprobarea finanţării depinde de finalizarea unor acţiuni convenite cu autorităţile de la Atena.

56 afișări
Imaginea articolului Board-ul FMI va discuta noul program de susţinere a Greciei pe 15 martie

Board-ul FMI va discuta noul program de susţinere a Greciei pe 15 martie (Imagine: Shutterstock)

Iniţial, şedinţa fusese stabilită pentru 13 martie, potrivit unor surse din conducerea FMI, transmite Reuters.

"Întâlnirea conducerii a fost programată în principiu pentru 15 martie, dar depinde de finalizarea unor acţiuni convenite cu autorităţile elene, inclusiv de acordul cu creditorii privaţi pentru restructurarea datoriilor", a arătat purtătorul de cuvânt Gerry Rice.

Fondul Monetar Internaţional este interesat ca schimbul de obligaţiuni între Grecia şi creditorii privaţi să aibă succes, "ceea ce necesită o rată mare de participare", a spus Rice într-o conferinţă de presă.

Perioada în care creditorii privaţi ai Greciei îşi pot exprima participarea la programul de schimb de obligaţiuni, care are rolul să reducă datoriile elene cu 107 miliarde de euro, se încheie în această seară.

Grecia vrea să convingă 90% dintre creditori să participe la program, dar dacă două treimi îşi vor da acceptul, autorităţile de la Atena vor putea să îi oblige şi pe alţi deţinători de obligaţiuni să accepte pierderile.

Până în prezent, circa 61% dintre deţinătorii unor obligaţiuni de peste 200 de miliarde de euro şi-au anunţat participarea la program.

Rice a arătat pe de altă parte că FMI pregăteşte o delegaţie care să facă o vizită în Italia în această primăvară, pentru evaluarea anuală a economiei.

El a precizat că programul monitorizării sporite a Italiei, convenită anul trecut cu liderii G20 la un summit din Franţa, depinde de autorităţile de la Roma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici