Boc: Restructurarea sectorului minier continuă până în 2018. Nicio unitate nu va fi închisă

Procesul de restructurare a sectorului minier va continua până în 2018, conform normelor UE în domeniu, interval în care nicio unitate nu va fi închisă, a declarat, luni seara, premierul Emil Boc.

54 afișări
Imaginea articolului Boc: Restructurarea sectorului minier continuă până în 2018. Nicio unitate nu va fi închisă

Boc: Restructurarea sectorului minier continuă până în 2018. Nicio unitate nu va fi închisă (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

El a precizat că în această perioadă vor fi efectuate analize şi căutate soluţii pentru unităţile miniere.

Premierul Emil Boc a avut, luni, la Guvern, o discuţie cu ministrul Economiei, Ion Ariton, şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, privind accidentul înregistrat, sâmbătă, la mina Uricani din Valea Jiului.

O explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinşi în subteran, echipele de salvatori coborând în mină. Explozia de metan s-a produs în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia.

În urma exploziei, cele cinci persoane au murit.

Medicii legişti din Hunedoara au finalizat necropsia în cazul a trei dintre cei cinci mineri morţi în urma exploziei de sâmbătă de la Mina Uricani, stabilind că aceştia s-au intoxicat cu monoxid de carbon, iar unul dintre ei avea şi multiple traumatisme produse de deflagraţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici