Bugetul Ministerului Finanţelor Publice pe 2016, aprobat în unanimitate

Comisiile reunite de buget, finanţe şi bănci din Parlament au aprobat, duminică seară, în unanimitate, bugetul Ministerului Finanţelor Publice pentru anul 2016, care va fi mai mic decât cel din anul în curs.

302 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Finanţelor Publice pe 2016, aprobat în unanimitate

Bugetul Ministerului Finanţelor Publice pe 2016, aprobat în unanimitate

"Bugetul Ministerul Finanţelor propus pentru anul 2016 este în sumă de 3.747.874 lei, sumă care asigură finanţarea, în acest an, activităţii ministerului, a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a Comisiei Naţionale de Prognozăşi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, instituţii care se află în subordinea ministerului. De asemenea, în bugetul Ministerului Finanţelor - la titlul de cheltuieli 59 alte cheltuieli - este cuprinsă suma de 922,3 milioane de lei pentru plata despăgubirilor aferente restituirii proprietăţilor, pe baza decizilor emise de Agenţia Naţională pentru restituirea Proprietăţilor, iar la titlul 72 - active financiare - este cuprinsă suma de 85 de milioane reprezentând participarea statului român la capitalul social al Băncii pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre şi subscripţia la capitalul Asociaţiei Internaţionale pentru Dezvoltare", a declarat secretarul de stat Daniela Pescaru, în debutul dezbaterilor din Comisii.

La capitolul investiţii, MFP are în vedere mai multe proiecte de modernizare, dar şi achiziţii.

"Modernizarea infrastructurii fizice suport, aferente centrului de date al ANAF, lucrări de consolidări la sediile ANAF din Bucureşti, sediul trezoreriei sectorului 5, Administraţia Finanţelor Publice a sectorului 1 Bucureşti. De asemenea, mai avem lucrări de reabilitare şi extindere la sediile Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi, biroul vamal Vrancea, biroul vamal de interior Teleorman. Mai avem la programul multianual de achiziţionare a sistemului de management a veniturilor integrate ce presupune achiziţia de către ANAF de echipamente hardware şi software în vederea îmbunătăţirii proceselor esenţiale ale activităţii Administraţiei Fiscale", a arătat secretarul de stat, adăugând că acest program se derulează prin intermediul unui acord de împrumut acordat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, valoarea totală a împumutului fiind de 70 milioane de euro.

În 2016 sunt prevăzute cheltuieli curente în valoare de 3,5 miliarde lei din care 2,2 miliarde pentru cheltuieli de personal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici