Bugetul pentru 2010 va fi aprobat de Guvern în Ajun de Crăciun

Proiectul de buget pentru anul viitor va fi aprobat de Guvern la 24 decembrie, în Ajun de Crăciun, imediat după învestirea noului Executiv de către Parlament, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

24 afișări
Imaginea articolului Bugetul pentru 2010 va fi aprobat de Guvern în Ajun de Crăciun

Bugetul pentru 2010 va fi aprobat de Guvern în Ajun de Crăciun (Imagine: Mediafax Foto)

"Se estimează că noul Cabinet va fi votat de Parlament în 23 decembrie, urmând ca bugetul pentru anul viitor să fie aprobat chiar în prima şedinţă de Guvern organizată după acest moment, la 24 decembrie, în Ajun de Crăciun", au arătat sursele citate.

Guvernul s-a reunit sâmbătă seara în şedinţă informală, pentru a discuta proiectul de buget pe 2010. La discuţie au fost convocaţi şi miniştrii nominalizaţi pentru viitorul Cabinet şi care nu se regăsesc în actuala structură guvernamentală.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi dimineaţă, după ce a anunţat desemnarea lui Emil Boc ca premier, că termenul limită de avizare a noului Executiv este data de 23 decembrie.

"Va trebui să avem Guvern în funcţiune pe 23 decembrie, motivaţia fiind că acest Guvern trebuie să depună bugetul la Parlament până la sfârşitul anului, pentru ca din 4 sau 5 ianuarie 2010, Parlamentul să înceapă examinarea bugetului de stat, iar în 16 ianuarie să avem bugetul aprobat", a spus preşedintele.

Premierul desemnat Emil Boc a declarat, joi, că proiectul de buget pentru anul viitor va fi aprobat de Parlament la începutul lunii ianuarie, în sesiune extraordinară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici