Bundesbank a înrăutăţit puternic estimarea de creştere economică a Germaniei pentru 2013

Banca centrală a Germaniei, Bundesbank, a revizuit puternic în scădere estimarea de creştere economică a ţării pentru anul următor, după ce criza datoriilor a împins zona euro în recesiune, iar avansul economiei mondiale a încetinit.

545 afișări
Imaginea articolului Bundesbank a înrăutăţit puternic estimarea de creştere economică a Germaniei pentru 2013

Bundesbank a înrăutăţit puternic estimarea de creştere economică a Germaniei pentru 2013 (Imagine: Shutterstock)

Bundesbank a revizuit proiecţia pentru 2013 la 0,4%, de la 1,6%, cât anticipa în iunie, şi a avertizat că economia, cea mai mare din Europa, va avea un plus la PIB de numai 0,7% în acest an, potrivit Bloomberg. Prognoza anterioară pentru creşterea economică din acest an era de 1%.

Economia germană se va contracta în ultimul trimestru al acestui an şi va stagna în primele trei luni ale anului următor, potrivit Bundesbank. În 2014, PIB ar urma să avanseze cu 2014.

"Perspectivele economice s-au înrăutăţit pentru Germania, ca rezultat al unei ajustări severe în părţi ale zonei euro şi a încetinirii economiei mondiale. Totuşi, există o speranţă rezonabilă că perioada economică slabă nu va dura prea mult pentru Germania, iar ţara va reveni pe creştere", se arată în raporul Bundesbank.

Încrederea mediului de afaceri a crescut în noiembrie, iar comenzile pentru fabrici, un indicator al viitoarei producţii, au avansat în octombrie, în contextul cererii puternice din afara zonei euro. Uniunea monetară, cea mai mare piaţă de export as Germaniei, a intrat în recesiune în trimestrul al treilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici