Câte tone de turtă dulce a produs România în comparaţie cu statele UE, în 2018. Ţara europeană care a avut cea mai mare producţie

România a produs, anul trecut, 4.167 tone de turtă dulce, potrivit datelor Eurostat publicate joi. Totodată, statele membre ale UE au produs, în 2018, aproape 190 mii tone de turtă dulce, în valoare de aproximativ 510 milioane de euro.

212 afișări
Imaginea articolului Câte tone de turtă dulce a produs România în comparaţie cu statele UE, în 2018. Ţara europeană care a avut cea mai mare producţie

În 2018, România a produs 4.167 tone de turtă dulce. Statele UE, producţie de 510 milioane de euro

Comparativ cu 2008, producţia de turtă dulce a scăzut cu 21%, în funcţie de greutate.

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, Germania a avut cea mai mare producţie de turtă dulce (83 mii de tone), reprezentând aproape jumătate (44%) din producţia totală de turtă dulce din UE, în funcţie de greutate, urmată de Olanda (45 de mii de tone, 24%) şi Polonia (27 de mii tone, 14%).

Aceste trei state membre ale Uniunii au produs peste trei sferturi (81%) din producţia totală de turtă dulce a UE, în 2018.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici