Cea mai mare investiţie din istoria Israelului. Netanyahu a anunţat că Intel va construi o fabrică în valoare de 25 de miliarde de dolari

  • Producătorul american de cipuri Intel Corp va investi 25 de miliarde de dolari pentru o nouă fabrică în Israel, a declarat duminică premierul Benjamin Netanyahu.
  • Netanyahu a precizat că este cea mai mare investiţie internaţională din istoria Israelului.
1738 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare investiţie din istoria Israelului. Netanyahu a anunţat că Intel va construi o fabrică în valoare de 25 de miliarde de dolari

Fabrica din Kiryat Gat ar urma să se deschidă în 2027, să funcţioneze cel puţin până în 2035 şi să creeze mii de locuri de muncă, a declarat Ministerul israelian de Finanţe, potrivit agenţiei Reuters.

Pe parcursul celor aproape cinci decenii de activitate în Israel, Intel a crescut până a devenit cel mai mare angajator şi exportator privat din ţară şi un lider al industriei locale de electronice, potrivit site-ului companiei.

În 2017, Intel a cumpărat Mobileye Global, cu sediul în Israel, care dezvoltă şi implementează sisteme avansate de asistenţă pentru şoferi, pentru 15 miliarde de dolari. Intel a scos Mobileye la bursă anul trecut.

Anunţând investiţia, Netanyahu a numit-o "o realizare extraordinară pentru economia israeliană, 90 de miliarde de shekeli (25 de miliarde de dolari), cea mai mare investiţie făcută vreodată de o companie internaţională în Israel".

Într-un comunicat, Intel a transmis că operaţiunile sale din Israel au "jucat un rol crucial" în succesul global al companiei.

"Intenţia noastră de a ne extinde capacitatea de producţie în Israel este determinată de angajamentul nostru de a răspunde nevoilor viitoare de producţie... şi apreciem sprijinul continuu al guvernului israelian", a transmis compania americană.

Intel creşte producţia şi în Europa

Intel a anunţat vineri o nouă investiţie în Polonia, în valoare de 4,6 miliarde de euro, pentru a-şi spori capacitatea de asamblare şi testare a cipurilor în Europa.

Compania americană a selectat un amplasament în apropiere de Wrocław, în sud-vestul Poloniei, pentru noile fabrici care ar urma să înceapă producţia în 2027, a declarat directorul general Pat Gelsinger. Firma a anunţat anul trecut că Polonia se numără printre ţările care vor beneficia de planul de investiţii de 33 de miliarde de euro al companiei în întregul bloc comunitar, alături de Germania, Irlanda, Italia, Spania şi Franţa.

Fabrica din Wrocław, care va crea aproximativ 2.000 de locuri de muncă, va colabora îndeaproape cu unitatea de producţie de microcipuri de ultimă generaţie a Intel din Magdeburg, Germania, în valoare de 17 miliarde de euro, care, de asemenea, este programată să intre în funcţiune în 2027. Irlanda este, de asemenea, un important centru de producţie pentru Intel în Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici