CEO-ul care a renunţat la un salariu de milioane: Vreau să trăiesc pe plajă şi să nu fac nimic

Andrew Formica, 51 de ani, CEO Jupiter Asset Management, şi-a dat demisia, pentru a trăi altfel.

17222 afișări
Imaginea articolului CEO-ul care a renunţat la un salariu de milioane: Vreau să trăiesc pe plajă şi să nu fac nimic

La vârsta de 51 de ani, Andrew Formica, CEO al Jupiter Fund Management, un fond de investiţii în valoare de aproape 68 de miliarde de dolari, a decis să renunţe la tot şi să-şi petreacă restul vieţii (împreună cu soţia şi cei 4 copii) întins la soare, pe o plajă din ţara lui natală, Australia.

Alăturat Jupiter Fund Management în 2019, managerul Formica a anunţat Consiliul de Administraţi că la 1 octombrie 2022 va demisiona şi din funcţie.

Are calitatea de director al companiei londoneze, dar va rămâne în companie până la 30 iunie 2023, pentru a asigura o tranziţie ordonată a conducerii şi pentru a ajuta la atingerea unui număr de obiective strategice.

El va fi înlocuit de Matthew Beesley, fostul director de investiţii al companiei.

În spatele deciziei lui Formica nu ar exista conflicte cu compania, ci doar conştientizarea că şi-a dedicat suficient timp din viaţă muncii.

După cum a explicat într-un interviu pentru Bloomberg, decizia sa tulburătoare provine din dorinţa de a fi aproape de părinţii săi în vârstă şi de a se întoarce, după 3 decenii petrecute în Anglia, în patria sa natală, Australia.

Doborât de stres?

Şi şi-a expus nou proiect: „Vreau doar să stau pe plajă şi să nu fac nimic. Nu mă gândesc la nimic altceva”.

Formica venise la Jupiter de la Janus Henderson Group. În 2018, el pierduse bătălia pentru conducerea Janus Henderson în faţa lui Dick Weil.

Apoi dificultăţile din ultimii 4 ani, cu investitorii retrăgând lichidităţi din fondul Jupiter, de oridinul a 1,6 miliarde de lire sterline, potrivit ultimului raport.

Toate acestea pentru Formica au fost, fără îndoială, o sursă de stres enorm, susţin analiştii.

De aici şi impulsul de a face marele salt: părăseşte City of London (şi un salariu care în doar 3 ani a depăşit 5 milioane de euro) pentru plajele albe de pe Coasta de Aur a Australiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici