China va depăşi în acest an pentru prima dată Europa la producţia de maşini

China va produce în acest an, pentru prima dată, mai multe autoturisme decât Europa, situaţie care evidenţiază ascensiunea ţării asiatice în sectorul auto, concomitent cu dificultăţile pieţei europene, potrivit Financial Times.

1089 afișări
Imaginea articolului China va depăşi în acest an pentru prima dată Europa la producţia de maşini

China va depăşi în acest an pentru prima dată Europa la producţia de maşini (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Producţia de autotusime a Chinei şi alte autovehicule uşoare, precum camionetele, se va situa în acest an la 19,6 milioane de unităţi, comparativ cu 18,3 milioane în Europa, potrivit unor prognoze realizate de cinci firme de cercetare pentru Financial Times.

Ascensiunea Chinei este şi mai impresionantă, având în vedere că Europa include, pe lângă Uniunea Europeană, ţări precum Rusia şi Turcia.

În 2012, potrivit estimărilor din sectorul auto, Europa a produs 18,9 milioane de autoturisme şi alte autovehicule din această categorie, raportat la 17,8 milioane în China.

Proiecţiile Financial Times se bazează pe date furnizate de firmele de consultanţă IHS, LMC Auto şi PwC, precum şi de divizii ale UBS şi Credit Suisse.

Piaţa auto mondială, estimată la 1.300 de miliarde de dolari anual, îşi va reveni doar uşor în 2013, cu un avans de numai 2,2%, faţă de o creştere de 4,9% în 2012.

În acest an, Europa va produce doar uşor peste o cincime din maşini la nivel global, în timp ce în 2011 avea o pondere de 35%. La începutul anilor '70, aproape una din două maşini noi la nivel mondial provenea din Europa.

În acelaşi timp, în China, producţia din acest an este estimată la de 10 ori nivelul din 2000, când ponderea ţării în sectorul auto global era de 3,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici