Cirque du Soleil depune actele pentru insolvenţă. Peste 3000 de angajaţi au rămas şomeri

  • Cirque du Soleil a depus actele pentru a începe procedura de insolvenţă
  • Compania care a dus circul la rang de artă a acumulat datorii imense pe fondul lipsei de spectacole cauzate de pandemie
  • Peste 3000 de angajaţi au rămas fără loc de muncă
3726 afișări
Imaginea articolului Cirque du Soleil depune actele pentru insolvenţă. Peste 3000 de angajaţi au rămas şomeri

Sursa foto: profimedia

La trei luni distanţă de la suspendarea spectacolelor, celebrul Cirque du Soleil a depus actele de insolvenţă. Compania a acumulat datorii de aproape un miliard de dolari şi a fost nevoită să dea afară aproximativ 3500 de angajaţi.

Cirque du Soleil a blamat printr-un anunţ oficial publicat luni, pandemia de Covid-19,  pentru lipsa spectacolelor şi închiderea forţată a turneelor programate. Cunoscuta companie cu sediul în Montreal urmăreşte o reeşalonare a datoriilor sale prin intermediul ajutorului oferit de guvernul canadian şi de firmele private. De asemenea, Cirque du Soleil au primit o infuzie de capital în valoare de 300 de milioane de dolari pentru a plăti anumite datorii restante către angajaţi şi partenerii afectaţi de oprirea spectacolelor.

"În ultimii 36 de ani, Cirque du Soleil a fost o organizaţie profitabilă şi de mare succes. Cu toate acestea, cu zero venituri de la închiderea forţată a tuturor spectacolelor noastre din cauza pandemiei de Covid-19, conducerea a decis că trebuie să acţioneze decisiv pentru a proteja viitorul companiei", a declarat printr-un comunicat, directorul executiv, Daniel Lamarre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici