Comisia Europeană alocă 82,7 milioane de euro pentru construcţia unei şosele de centură la Braşov

Comisia Europeană a anunţat, joi, că a aprobat o investiţie de 82,7 milioane de euro pentru construcţia unei şosele de centură de 18,5 kilometri la Braşov, potrivit unui comunicat.

9398 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană alocă 82,7 milioane de euro pentru construcţia unei şosele de centură la Braşov

Comisia Europeană alocă 82,7 milioane de euro pentru construcţia unei şosele de centură la Braşov (Imagine: Mircea Roşca / Mediafax Foto)

"Proiectul va îmbunătăţi condiţiile de acces în zona oraşului Braşov şi va aduce beneficii pentru industrie, mediul de afaceri şi turism. De asemenea, de această investiţie vor beneficia şi cei 320.000 de locuitori ai Braşovului, prin reducerea zgomotului şi poluării în zona centrală a oraşului", informează CE.

Conform estimărilor, proiectul va crea aproximativ 740 de locuri de muncă în timpul perioadei de implementare.

Uniunea Europeană va finanţa proiectul din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) cu 92,7 milioane de euro din totalul investiţiei de 120 de milioane de euro.

Proiectul, care ar trebui implementat până în martie 2015, este împărţit în trei loturi. Astfel, lotul numărul 1, având o lungime de 7,29 km (2x2 benzi de circulaţie), realizează conexiunea dintre DN1 si DN11, pornind din sud-estul Braşovului şi ocolind oraşul prin partea de vest, iar lotul numărul 2, cu o lungime de 4,92 km (extins la 2x2 benzi de circulaţie), realizează conexiunea dintre DN11 şi DN13 în partea de nord a Braşovului. Lotul numărul 3, având o lungime de 6,34 km (2x2 benzi de circulaţie), prevede realizarea conexiunii dintre DN13 şi DN1 în partea de nord-vest a oraşului.

României i-au fost alocate fonduri de coeziune în valoare de aproximativ 19,7 miliarde de euro în perioada 2007 – 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici