Comisia Europeană cere României să aplice noile norme pentru furnizarea de pensii ocupaţionale

Comisia a decis joi să trimită avize motivate Ciprului, Greciei, Luxemburgului, Portugaliei, României, Sloveniei, Spaniei şi Suediei pentru nerespectarea obligaţiei de a transpune normele UE privind instituţiile pentru furnizarea de pensii ocupaţionale.

323 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană cere României să aplice noile norme pentru furnizarea de pensii ocupaţionale

Comisia Europeană solicită României să aplice noile norme furnizarea de pensii ocupaţionale

Directiva prevede un cadru de reglementare cuprinzător privind activităţile şi supravegherea instituţiilor pentru furnizarea de pensii ocupaţionale. Statele membre au fost obligate să transpună directiva în legislaţia naţională până la 13 ianuarie 2019. Cu toate acestea, Cipru, Grecia, Luxemburg, Portugalia, România, Slovenia, Spania şi Suedia încă nu au comunicat Comisiei măsurile naţionale necesare. Dacă măsurile de transpunere a acestei directive nu sunt notificate în termen de două luni de la avizul motivat, Comisia poate decide să trimită statele membre respective în faţa Curţii de Justiţie a UE.

Principalele decizii adoptate de Comisia Europeană în octombrie, grupate pe domenii de politică, includ 64 de scrisori de notificare a întârzierii în îndeplinirea obligaţiilor, 39 avize motivate şi 2 cazuri de trimitere în faţa Curţii de Justiţie a UE. Totodată, Comisia închide 120 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluţionate fără a fi necesară continuarea procedurii.

Taguri:
ue,
legislaţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici