Video CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Cioloş: Comisia Europeană propune o plată directă la hectar cu 25% mai ridicată pentru tinerii agricultori - VIDEO

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a declarat, vineri, la conferinţa "Mediafax Talks about Agriculture" că potrivit propunerilor CE privind PAC în perioada 2014-2020, tinerii fermieri beneficiază de o plată directă la hectar cu 25% mai ridicată, în primii cinci ani după instalare.

240 afișări

El a spus că această sumă va fi acordată pe lângă prima de instalare.

"Am introdus prin noua schemă de subvenţionare directă a agricultorilor şi o susţinere specifică prin plăţi directe complementare pentru tinerii agricultori care preiau sau îşi creează o fermă, în primii cinci ani după instalare. Dincolo de prima de instalare care se dă prin programul de dezvoltare în momentul de faţă şi care va fi menţinută (...) , propunem ca după 2014 să existe şi o plată directă la hectar cu 25% mai ridicată pentru tinerii fermieri în primii cinci ani după instalare", a spus Cioloş.

El a explicat că propunerea a plecat de la ideea că în primii cinci ani de la instalare, presiunea este cea mai mare asupra unui tânăr agricultor, "pentru că trebuie să investească mult ca să fie performant, şi de multe ori are probleme cu creditarea la bancă, cu garanţiile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici