Video CONFERINŢA Mediafax Talks about Energy: Dumitraşcu, Departamentul pentru Energie - Munca la stat este incomodă. Ameninţări cu DNA, Curtea de Conturi - VIDEO

Munca la stat nu este comodă, directorii riscând tot timpul sesizări la DNA şi Curtea de Conturi, iar în cazul multor societăţi de stat cei cu responsabilităţi în domeniul financiar au rămas la stadiul de "mai mic sau mai mare contabil", potrivit unui oficial al Departamentului pentru Energie.

618 afișări

"Pe zona financiară, companiile de stat nu au oameni potriviţi, o spun şi analiştii. Ai noştri au rămas în conceptul unei viziuni limitate şi contabilităţii vechi, este un rol pasiv de mai mic sau mai mare contabil, cu chichiţe prin care să crească în ochii şefului. Este prima nevoie a companiilor de stat, la fel cum au nevoie de jurişti, specialişti pe probleme corporative. Este o problemă generală a companiilor de stat", a declarat joi Gabriel Dumitraşcu, şeful direcţiei Privatizare a Departamentului pentru Energie, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Energy.

El a adăugat că pentru proiectul managementului privat la companiile de stat "nu au aplicat întotdeauna" persoanele potrivite.

"Selecţia s-a făcut dintre cei care au aplicat. Nu au aplicat întotdeauna cei mai buni. Eu vin din privat, nu-mi convine la stat. Nu este comod să ştii că în orice zi te ameninţă unul sau altul cu DNA sau cu Curtea de Conturi. Eu mi-am asumat problema pe termen lung", a mai spus Dumitraşcu.

Guvernul a lansat proiectul de angajare la stat a unor manageri privaţi în urmă cu doi ani, cu scopul de a-i înlocui pe directorii numiţi pe criterii politice, obiectiv asumat în relaţia cu FMI.

Chiar dacă la unele companii au fost selectaţi câţiva directori din mediul privat, cei mai mulţi provin tot din companii de stat. Mai mult, o parte din directorii proveniţi din mediul privat au demisionat din noile funcţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici