CONFERINŢA Mediafax Talks about Energy: Furnizorii de energie şi gaze naturale au facturi neîncasate de circa un miliard de euro

Furnizorii de gaze naturale au facturi neîncasate de 600 milioane euro, iar cei de electricitate de 400 milioane euro, astfel că unele companii din domeniu au intrat în insolvenţă, a declarat joi directorul general al Asociaţiei Companiilor de Utilităţi în Energie (ACUE), Silvia Vlăsceanu.

130 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA Mediafax Talks about Energy: Furnizorii de energie şi gaze naturale au facturi neîncasate de circa un miliard de euro

CONFERINŢA Mediafax Talks about Energy: Furnizorii de energie şi gaze naturale au facturi neîncasate de circa un miliard de euro (Imagine: Shutterstock)

"Neplata facturilor la energie şi gaze, din cauza creşterii preţurilor, cel puţin pentru consumatorii noncasnici, conduce la nenumărate cazuri de insolvenţă", a afirmat Vlăsceanu la conferinţa MEDIAFAX Talks about Energy.

Ea a adăugat că printre datornici se numără inclusiv multe autorităţi locale şi centrale termice care aparţin primăriilor.

Un nou cod al insolvenţei urmează să fie aprobat săptămâna viitoare de Guvern, dar Vlăsceanu a afirmat că noile reglementări nu vor rezolva problemele furnizorilor intraţi în insolvenţă din cauza neîncasării facturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici