Constantin Niţă: Numărul de certificate verzi pentru marii consumatori din energie poate fi redus cu 85%

Numărul de certificate verzi pentru marii consumatori din energie poate fi redus cu 85%, conform ultimelor aprobări ale Comisiei Europene de la sfârşitul anului, a afirmat, în Guvern, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

668 afișări
Imaginea articolului Constantin Niţă: Numărul de certificate verzi pentru marii consumatori din energie poate fi redus cu 85%

Constantin Niţă (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

El a susţinut declaraţia după ce premierul Victor Ponta a arătat că Parlamentul a readoptat Legea privind subvenţiile pentru energia verde, retrimisă de către preşedintele Traian Băsescu.

"Parlamentul a readoptat Legea privind subvenţiile pentru energia verde, o lege care ne permite să păstrăm preţurile în limite normale. Domnul, nu mai dau nume, ştiţi cine, cel cu piatra (premierul referindu-se anterior cu această sintagmă la preşedintele Băsescu -n.r.), ne-a retrimis legea înapoi la Parlament, ca să crească preţurile la oameni şi, eventual, nu ştiu, să îi scoată în stradă. Parlamentul a revotat o lege europeană, o lege bună, o lege în folosul consumatorilor din România şi, în maxim 10 zile, deci, aveţi legea şi putem să păstrăm preţurile la energie competitive", i-a spus Ponta ministrului Niţă.

Ministrul i-a răspuns că, în baza acestei legi, poate fi redus cu 85% numărul de certificate verzi pentru marii consumatori din energie, conform ultimelor aprobări ale Comisiei Europene de la sfârşitul anului.

Certificatele veerzi sunt acordate de stat producătorilor de energie regenerabilă pentru fiecare MWh produs şi livrat consumatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici