Consumul de resurse şi poluarea din industria constructoare de maşini au scăzut în ultimul deceniu

Din 2008 până în prezent, în Europa, a scăzut nivelul consumului de energie şi de apă, al emisiilor de dioxid de carbon (CO2), precum şi al deşeurilor generate de procesul de fabricare a automobilelor, arată datele Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

607 afișări
Imaginea articolului Consumul de resurse şi poluarea din industria constructoare de maşini au scăzut în ultimul deceniu

Consumul de resurse şi poluarea din industria constructoare de maşini au scăzut în ultimul deceniu

Deşeurile - excluzând maşinile date la casat - au fost reduse, în medie, cu 13,6% per unitate produsă şi cu 5,7% per ansamblu, totalul fiind de 1,4 milioane de tone/an. Tendinţă raportată pentru anul 2017 comparativ cu anul anterior a fost, însă, de creştere a cantităţii de deşeuri.

În sfârşit, au scăzut şi emisiile de solvenţi organici rezultaţi preponderent din activitatea vopsitoriilor. Pe fondul introducerii unor tehnologii noi, precum a vopselurilor bazate pe apă (nu pe solvenţi), producătorii au redus emisiile, în medie, cu 20,9% per unitate produsă şi cu 16,3% per ansamblu. Astfel că, în 2017, totalul acestui gen de emisii a trecut cu puţin de 38 de milioane de tone/an, comparativ cu peste 46 de milioane de tone/an, cât fusese înregistrat în 2008.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici