Contractul din "Prima Casă" poate fi cedat unui alt solicitant, dacă titularul nu mai acoperă ratele

Contractul încheiat pentru achiziţionarea unei locuinţe cu garanţia statului, prin intermediul programului "Prima Casă", va putea fi transferat unui alt solicitant, împreună cu ratele aferente, în cazul în care titularul nu mai poate suporta rambursarea împrumutului, a decis, miercuri, Guvernul.

1170 afișări
Imaginea articolului Contractul din "Prima Casă" poate fi cedat unui alt solicitant, dacă titularul nu mai acoperă ratele

Contractul din "Prima Casă" poate fi cedat unui alt solicitant, dacă titularul nu mai acoperă ratele (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Pentru a preveni executarea garanțiilor executate de stat, banca are dreptul să găsească un client eligibil care să preia ratele și creditul", a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

În acest an, programul a fost modificat, astfel că FNGCIMM va garanta creditul pentru cumpărarea unei locuinţe prin "Prima Casă" în limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja începute, şi 70.000 euro, pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute, iar cumpărătorii organizaţi în asociaţii vor avea o garanţie de câte 75.000 euro, tot pentru case noi.

Creditele prin "Prima Casă" au o rată a dobânzii EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici