Coreea de Nord pregăteşte o deschidere a economiei pentru investitorii străini

Coreea de Nord pregăteşte o deschidere a economiei pentru investitorii străini şi a invitat experţi economici şi juridici din Germania pentru consultări, potrivit presei germane.

2028 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord pregăteşte o deschidere a economiei pentru investitorii străini

Coreea de Nord pregăteşte o deschidere a economiei pentru investitorii străini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există un plan central. Vor o deschidere în acest an", a declarat un economist implicat în acest plan, publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung, citată de RIA Novosti.

El a precizat că autorităţile de la Phenian nu intenţionează să urmeze modelul Chinei, ci sunt interesate de modelul vietnamez, în care anumite companii vor primi investiţii.

În primul său discurs de Anul Nou, liderul Kim Jong-un a chemat la o reconciliere cu Coreea de Sud şi a spus că ţara sa va face eforturi pentru creşterea standardului de viaţă.

Kim a cerut totodată nord-coreenilor "să construiască un gigant economic", afirmând că îmbunătăţirea nivelului de trai va fi o prioritate în acest an.

La începutul acestei săptămâni presa internaţională a relatat despre o viitoare vizită în Coreea de Nord a preşedintelui Google Eric Schmidt şi a fostului guvernator al New Mexico Bill Richardson, în ianuarie.

Departamentul de Stat american a apreciat că o astfel de vizită "ar fi neconstructivă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici