Cota din profit vărsată la buget de companii de stat a fost majorată de la 50% la 90%

Companiile de stat şi regiile autonome vor fi obligate să verse la bugetul de stat echivalentul a 90% din profit, aproape dublu comparativ cu limita actuală, de 50% din profit, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri.

89 afișări
Imaginea articolului Cota din profit vărsată la buget de companii de stat a fost majorată de la 50% la 90%

Cota din impozitul pe profit vărsată la buget de companii de stat a fost majorată de la 50% la 90% (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Companiile de stat şi regiile autonome vor fi obligate să verse la bugetul de stat echivalentul a 90% din profit, aproape dublu comparativ cu limita actuală, de 50% din profit, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri.

"Am decis ca, companiile cu capital integral sau majoritar de stat, companiile naţionale, să vireze 90% din impozitul pe profit statului, bugetului de stat, spre deosebire de 50% cât aveau obligaţia să facă până în momentul de faţă", a spus Boc, pentru ca ulterior să se revină şi să se precizeze că este vorba de 90% din profit.

"Cu alte cuvinte, şi companiile şi regiile de stat trebuie să fie parte la acest efort de solidaritate, de a susţine bugetul de stat în aceste momente dificile", a spus Boc..

Executivul a mai decis să diminueze cu 20% cheltuielile cu bunurile şi serviciile la companiile de stat, conform procedurii aplicate în cazul instituţiilor publice, exceptate fiind doar cheltuielile aferente producţiei.

Până la sfârşitul anului, companiile şi regiile de stat nu mai pot efectua achiziţii de autoturisme şi alte bunuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici