Creştere economică foarte mică în Germania / Institutul Ifo menţine perspectiva "pesimistă"

Economia Germaniei a înregistrat o creştere foarte mică în trimestrul al doilea din 2022, iar Institutul de studii economice Ifo a anunţat că menţine estimarea "pesimistă" privind evoluţiile din următoarele luni.

162 afișări
Imaginea articolului Creştere economică foarte mică în Germania / Institutul Ifo menţine perspectiva "pesimistă"

În perioada aprilie-iunie, economia Germaniei a crescut cu 0,1%, potrivit datelor publicate joi de Oficiul federal pentru Statistică, citat de site-ul Tagesschau.de. Ritmul creşterii economice este în scădere de la 0,8% în primul trimestru. Cu toate acestea, anunţul creşterii economice de 0,1% este surprinzător, întrucât estimările de acum două săptămâni indicau o stagnare a economiei germane.

"În pofida cadrului economic mondial dificil, economia germană şi-a menţinut creşterea în primele două trimestre din 2022", a afirmat directorul Oficiului pentru Statistici, Georg Thiel.

Institutul pentru Studii Economice Ifo, din cadrul Universiţii München, a transmis că perspectivele economice rămân "pesimiste". Indicele de încredere al mediilor de afaceri a scăzut pentru a treia lună consecutivă, ajungând la nivelul de 88,5, iar cei aproximativ 9.000 de directori de companii ale căror opinii au fost analizate se declară sceptici privind situaţia economică.

"Incertitudinea companiilor rămâne la un nivel ridicat, iar performanţele economice s-ar putea înrăutăţi în trimestrul al treilea. Perspectivele asupra următoarelor luni rămân neschimbate, în mod evident pesimiste", a declarat directorul Institutului Ifo, Clemens Fuest, citat de revista Der Spiegel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici