Creşterea economică a Chinei a continuat să încetinească în trimestrul al doilea

Creşterea economică a Chinei a continuat să încetinească în trimestrul al doilea, la 7,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza evoluţiei mai slabe a producţiei industriale şi a investiţiilor în active fixe.

186 afișări
Imaginea articolului Creşterea economică a Chinei a continuat să încetinească în trimestrul al doilea

Creşterea economică a Chinei a continuat să încetinească în trimestrul al doilea (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Datele anunţate luni de Biroul Naţional de Statistică de la Beijing sunt în linie cu media estimărilor analiştilor contactaţi de Bloomberg.

Rata de creştere economică de 7,5% înregistrată în trimestrul al doilea reprezintă o încetinire faţă de creşterea de 7,7% estimată pentru primele trei luni ale anului.

În luna iunie, producţia industrială a Chinei a înregistrat cea mai slabă evoluţie din 2009.

Guvernul chinez ţinteşte pentru acest an o creştere economică de 7,5%, obiectiv ameninţat însă de măsurile adoptate pentru reducerea riscurilor din sistemul financiar.

Fondul Monetar Internaţional şi-a înrăutăţit săptămâna trecută estimarea privind creşterea economică globală în acest an de la 3,3% la 3,1%. Pentru China, FMI anticipează o creştere de 7,8%.

Analiştii băncilor Goldman Sachs, HSBC şi Barclays anticipează o creştere economică de 7,4% pentru China în acest an, cea mai slabă evoluţie din 1990.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici