Dacia lucrează la varianta GPL pentru modelul Duster

Dacia lucrează în prezent la varianta GPL (pe gaz - n.r.) pentru modelul Duster, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Dacia, Jacques Chauvet, fără a preciza momentul când această variantă va fi lansată oficial sau pieţele pe care va fi introdusă.

82 afișări
Imaginea articolului Dacia lucrează la varianta GPL pentru modelul Duster

Duster a fost prezentat pentru prima oară pe 2 martie la salonul auto de la Geneva

"Le punem la punct în acest moment", a spus Chauvet într-un briefing de presă.

Potrivit lui Daniel Săsărean, şef produs Dacia, modelul Duster, varianta pe gaz, ar putea avea un succes mai mare pe o piaţă precum cea a Italiei, unde de regulă există o cerere mai mare pentru astfel de produse.

În România, Dacia Duster se comercializează numai pe motorizări pe benzină şi diesel, preţul minim pentru varianta 4X2 începând de la 10.500 de euro. Pentru versiunea Laureate, 4X4, cu un motor diesel de 1,5 litri şi 110 cai putere, preţul ajunge la 15.600 de euro.

Potrivit reprezentanţilor Dacia, până în prezent, 90% din clienţi au optat pentru versiunea Laureate, 60% au optat pentru motorizări diesel, peste 40% au optat pentru ESP şi Pack Look, iar peste 60% dintre clienţi au optat pentru versiunea 4X4.

Duster a fost prezentat pentru prima oară pe 2 martie la salonul auto de la Geneva.

Modelul va fi lansat în primăvara acestui an în Europa, Turcia, Africa şi Magreb (Tunisia, Algeria, Maroc, Egipt, Libia şi Mauritania), iar din iunie va fi disponibil, sub marca Renault, şi în Ucraina, Orientul Mijlociu (Iordania, Siria, Liban, Egipt) şi în unele ţări din Africa.

Uzina de la Mioveni va produce vehicule destinate tuturor acestor pieţe, atât sub marca Dacia, cât şi Renault.

Pentru dezvoltarea şi industrializarea la Mioveni a proiectului Duster, inclusiv pentru noua cutie de viteză (TL8 cutie mecanică 4x4, 6 viteze) şi pentru toate motorizările Euro 4 şi Euro 5 care urmează să fie lansate, Dacia a investit 290 milioane de euro.

Începând din 2004, modelele Dacia au fost vândute în peste 1,2 milioane de exemplare, fiind reprezentate în prezent în peste 80 de ţări.

Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX în Maroc, Marius Radu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici