Dezastru pentru Instagram: Motivul pentru care serviciul fotografic şi-a pierdut jumătate din utilizatori în mai puţin de o lună

Serviciul fotografic Instagram, deţinut de cunoscuta reţea de socializarea Facebook, şi-a pierdut jumătate din numărul de vizitatori pe care îi avea zilnic. Schimbarea drastică din punct de vedere al traficului înregistrat pe portalul fotografic s-a produs în mai puţin de o lună.

15214 afișări
Imaginea articolului Dezastru pentru Instagram: Motivul pentru care serviciul fotografic şi-a pierdut jumătate din utilizatori în mai puţin de o lună

Dezastru pentru Instagram. Serviciul fotografic şi-a pierdut jumătate din utilizatorii zilnici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scăderea drastică raportată la nivelul utilizatorilor Instagram s-a produs datorită ultimelor acuzaţii lansate împotriva serviciului fotografic, conform cărora acesta plănuia să vândă imaginile utilizatorilor. 

În mod normal numărul persoanelor care foloseau în fiecare zi Instagram ajungea la 16.35 milioane, această cifră fiind înregistrată la 17 decembrie 2012, conform Daily Mail. Însă la jumătatea lunii ianuarie 2013 numărul utilizatorilor zilnici a scăzut la 8.42 milioane. 

La finalul anului trecut anunţul potrivit căruia Instagram ar urma să folosească fotografiile realizate de utilizatorii săi în scop comercial a stârnit un val de revoltă din partea acestora. 

Noua clauză Instagram prevede că "o parte sau întregul serviciu s-ar putea susţine financiar din profiturile din publicitate". De asemenea, clauza mai prevede ca utilizatorul serviciului Instagram să îşi dea acordul ca informaţiile despre contul său precum numele, numărul de like-uri şi fotografiile (precum şi orice alte date asociate) sau acţiuni pe care le întreprinde să fie folosite gratuit de către Facebook, care deţine Instagram, în acţiuni promoţionale şi publicitare. 

Acest lucru înseamnă că fotografiile de pe Instagram ar putea fi folosite în materiale publicitare, fără a se face referire la autorul acestora, iar banii rezultaţi ar putea fi folosiţi de către Instagram. 

Ulterior, prin intermediul unei postări făcute pe blogul oficial al Instagram, cofondatorul serviciului, Kevin Systrom vorbeşte despre noua versiune a politicii de confidenţialitate pe care reţeaua a reuşit să o conceapă. Acesta precizează că noile termene şi condiţii de funcţionarea a Instagram vor intra în efect în treizeci de zile de la anunţarea acestora. Systrom a încercat să aducă lămuriri în acest caz susţinând că Instagram nu va vinde fotografiile utilizatorilor

"Intenţionăm să revizuim noile termene şi condiţii de funcţionare şi ne dorim să experimentăm cu un tip inovativ de advertising care pare potrivit pentru Instagram. În schimb acest lucru a fost interpretat greşit, şi s-a înţeles că noi urmează să vă vindem fotografiile fără niciun fel de compensaţie. Acest lucru nu este adevărat şi este greşeala noastră că limbajul folosit de noi în noile termene şi condiţii de funcţionare au fost interpretate într-un mod eronat. Pentru ca totul să fie clar, nu intenţionăm să vă vindem fotografiile. Momentan lucrăm la revizuirea limbajului folosit în politica de confidenţialitate pentru a fi siguri că acest lucru este clar înţeles", se arată în postarea de pe blogul oficial al Instagram, semnată de cofondatorul Kevin Systrom. 

O primă reacţie vehementă în acest caz venită din partea unui utilizator al serviciului fotografic s-a materializat într-un proces intentat împotriva Instagram. Utilizatorul care a intentat proces împotriva Instagram aduce la cunoştinţă că ultimele schimbări din cadrul politicii de confidenţialitate ale serviciului fotografic au fost schimbate într-o manieră neclară. 

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Facebook, Andrew Noyes, a reacţionat la acest fapt.spunând că reţeaua nu consideră acele acuzaţii ca fiind drept fondate. 

Noi credem că acuzaţiile aduse de către aceste utilizator sunt nefondate şi vom lupta în instanţă pentru a demonstra acest lucru”, a declarat Andrew Noyes, purtător de cuvânt al Facebook, conform huffingtonpost.com.  

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici