Guvernul vrea să mute o parte din contribuţia virată de stat la Pilonul II de pensii, în Pilonul I. Executivul pregăteşte OUG în două săptămâni

Guvernul intenţionează să "mute" o parte din contribuţia virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) către Pilonul I, pentru că Pilonul II ar avea un randament redus, au precizat, pentru Mediafax, surse guvernamentale. Diminuarea contribuţiei la Pilonul II este cauzată de randamentul redus.

3539 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să mute o parte din contribuţia virată de stat la Pilonul II de pensii, în Pilonul I. Executivul pregăteşte OUG în două săptămâni

Diminuarea contribuţiei la Pilonul II este cauzată de randamentul redus. OUG, în două săptămâni- surse

Sursele citate au arătat că analizele efectuate de către ministerul de Finanţe au evidenţiat faptul că randamentul fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) este mai scăzut decât randamentul celor de la Pilonul I.

O mutare a unei părţi din această contribuţie, care ar putea fi de 2-3%, la Pilonul I, ar asigura un randament mai mare la pensia pe care o va primi un cetăţean la momentul pensionării, au precizat sursele citate.

Aceleaşi surse au arătat că diminuarea contribuţiei virate de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) ar putea fi luată prin OUG, în aproximativ două săptămâni.

În presă au apărut, în această săptămână, informaţii potrivit cărora ministerul Finanţelor ar intenţiona să diminueze de la 5,1% la 2,5% contribuţia virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici