Directorul companiei maritime care deţinea feribotul sud-coreean naufragiat a fost arestat

Directorul companiei maritime sud-coreene proprietară a feribotului Sewol, al cărui naufragiu a provocat moartea sau dispariţia a aproximativ 300 de persoane, a fost arestat joi şi urma să fie pus sub acuzare pentru omucidere din culpă.

46 afișări
Imaginea articolului Directorul companiei maritime care deţinea feribotul sud-coreean naufragiat a fost arestat

Directorul companiei maritime care deţinea feribotul sud-coreean naufragiat a fost arestat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kim Han-sik, director general al companiei Chonghaejin Marine, a fost arestat la domiciliul său şi urmează să fie inculpat în cursul zilei de joi, a anunţat procurorul.

"Kim este vizat de mai multe capete de acuzare, printre care omucidere din culpă şi încălcarea dreptului maritim", a declarat procurorul Yang Jung-jin.

Şeful companiei este considerat complice şi se apreciază că a permis tacit supraîncărcarea feribotului, un factor care cel mai probabil a contribuit la naufragiul vasului, potrivit experţilor.

Încătuşat şi cu faţa acoperită, bărbatul a apărut în faţa camerelor de televiziune, cum s-a întâmplat şi în cazul celor 15 membri ai echipajului care au supravieţuit naufragiului şi care au fost arestaţi.

"Le transmit scuze victimelor şi familiilor", a declarat directorul companiei. Cu capul plecat, el nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor.

Căpitanul feribotului, 14 membri ai echipajului şi patru membri din conducerea companiei Chonghaejin Marine au fost arestaţi de la producerea naufragiului Sewol, la 16 aprilie.

Vaporul transporta 476 de persoane, dintre care 325 de elevi ai unui liceu de la sud de Seul. Castastrofa a provocat 302 morţi sau dispăruţi, dintre care 280 de adolescenţi.

Ancheta preliminară a arătat că numărul persoanelor aflate la bord era de trei ori peste capacitatea recomandată de normele de securitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici