Directorul general adjunct al FMI: Economia SUA nu va reintra în recesiune

Directorul general adjunct al Fondului Monetar Internaţional (FMI), John Lipsky, apreciază că economia SUA nu va reintra în recesiune, datorită profiturilor solide înregistrate de companii şi a creşterii moderate a veniturilor.

13 afișări
Imaginea articolului Directorul general adjunct al FMI: Economia SUA nu va reintra în recesiune

Directorul general adjunct al FMI: Economia SUA nu va reintra în recesiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Scenariul de bază rămâne o revenire moderată a economiei, cu accent pe moderat. Nu ne aşteptăm la accelerarea bruscă a creşterii şomajului. Dacă expansiunea continuă, şi considerăm că aşa se va întampla, vor fi înfiinţate locuri de muncă", a afirmat Lipsky.

Remarcile oficialului FMI vin în contextul creşterii îngrijorărilor legate de înregistrarea unei noi scăderi economice în SUA, pe fondul publicării unor date tot mai slabe.

Datele legate de situaţia pieţei imobiliare din iulie au fost destul de sumbre, iar cifrele referitoare la bunurile cu folosinţă îndelungată au stârnit temeri că Produsul Intern Brut ar putea înregistra o evoluţie foarte apropiată de stagnare în cel de-al treilea trimestru, notează Reuters.

Lipsky consideră, însă, că aceşti factori nu sunt îndeajuns de puternici pentru a trage economia în teritoriu negativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici