Efectele crizei economice: număr record de bilete vândute la loteria din China

Vânzările din luna aprilie ale biletelor la loteria din China au atins un record din ultimii 10 ani. Specialiştii cred că fenomenul are legătură cu criza economică provocată de pandemie şi război. Chinezii îşi încearcă norocul la loterie, fiind speriaţi de incertitudinea economică.

279 afișări
Imaginea articolului Efectele crizei economice: număr record de bilete vândute la loteria din China

Efectele crizei economice: număr record de bilete vândute la loteria din China

Vânzările la loterie din China au crescut cu 62% pe an şi au o valoare de 7,28 miliarde de dolari. Cea mai mare creştere a fost în luna aprilie, arată cifrele prezentate de Ministerul de Finanţe din China, potrivit Reuters.

Partidul Comunist din China a interzis jocurile de noroc după preluarea puterii în 1949, dar din anii 80 loteriile sportive de stat au devenit extrem de populare. Totuşi, creşterea vânzărilor din ultima perioadă are legătură cu problemele economice din ţară, susţin economiştii.

Economia din China încă se recuperează după restricţiile stricte din timpul pandemiei. Nivelul şomajului este ridicat, în special în rândul tinerilor, în cazul cărora s-a ajuns la peste 20%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici