Eficienţa programului „Tomata“ după 5 ani şi peste 1 miliard de lei cheltuiţi

Programul „Tomata“, iniţiat în 2017, a atins pragul de 1 miliard de lei investiţi în susţinerea producţiei de tomate în spaţii protejate, potrivit calculelor ZF pe baza datelor oferite de Ministerul Agriculturii, sub egida căruia se află.

1003 afișări
Imaginea articolului Eficienţa programului „Tomata“ după 5 ani şi peste 1 miliard de lei cheltuiţi

Pentru anul 2023, este alocată o sumă de 263 de milioane de lei, conform aceleiaşi surse.

Din 2017 până la finele anului 2022, au fost aproape 100.000 de beneficiari. Banii au fost alocaţi atât pentru primul ciclu de producţie, cât şi pentru al doilea. Însă în 2020 au fost acordaţi bani doar pentru primul ciclu de producţie, iar în 2021 doar pentru al doilea ciclu de producţie.

În 2022, pentru primul ciclu s-au alocat 255 de milioane de lei exclusiv pentru tomate şi în al doilea ciclu s-au alocat 82 de milioane de lei pentru tomate şi alte legume cultivate în spaţii protejate. Numărul de beneficiari pentru al doilea ciclu a fost de aproape 16.600.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici