Europenii se reorientează spre maşinile pe benzină, în detrimentul celor pe motorină

Europenii se reorientează spre maşinile pe benzină, după câţiva ani în care au fost populare vehiculele pe motorină, potrivit unui studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE).

24 afișări
Imaginea articolului Europenii se reorientează spre maşinile pe benzină, în detrimentul celor pe motorină

Europenii se reorientează spre maşinile pe benzină, în detrimentul celor pe motorină (Imagine: Mediafax Foto)

"În ultimii doi ani, flota de vehicule din Europa a înregistrat evoluţii interesante, care dacă s-ar menţine pe termen lung ar putea eventual modifica structura cererii de produse petroliere pe continent. În 2009, pentru prima dată din 2003, cota înmatriculărilor de maşini diesel a scăzut sub 50% din total, respectiv 46,3%, pentru cele cinci pieţe principale - Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie", se arată în raportul lunar al AIE.

Evoluţia este explicabilă parţial prin costurile mai mari la umplerea unui rezervor cu motorină. În plus, înăsprirea reglementărilor de mediu ar putea creşte cu până la 5% preţul maşinilor diesel noi, conform AIE.

Industria de rafinare din Europa va fi afectată de reducerea interesului pentru maşinile pe motorină, însă impactul nu trebuie exagerat, au afirmat specialiştii agenţiei.

Aproximativ două treimi din flota de maşini aflate în uz în Europa funcţionează pe bază de benzină. În Franţa şi Spania însă maşinile pe motorină depăşesc uşor 50% din parcul auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici