Facebook pregăteşte deschiderea unui birou de vânzări în China, unde reţeaua este cenzurată

Facebook pregăteşte deschiderea unui birou de vânzări în China pentru a lucra cu firmele de publicitate locale, potrivit unor surse apropiate situaţiei, reţeaua de socializare urmând să aibă pentru prima dată angajaţi în China, unde serviciile sale sunt încă cenzurate.

Facebook pregăteşte deschiderea unui birou de vânzări în China, unde reţeaua este cenzurată (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Compania americană ar putea deschide un birou în China în mai puţin de un an pentru a deservi clienţii tot mai numeroşi din această ţară, a spus una dintre sursele Bloomberg. Facebook negociază închirierea unor spaţii în clădirea Fortune Financial Center din Beijing, a afirmat o altă sursă.

Operatorul reţelei de socializare nu a decis încă dacă să angajeze la noul birou contractori sau personal cu normă întreagă, caz în care ar trebui să obţină o licenţă de operare din partea statului chinez.

Deschiderea unui birou în China ar marca un pas semnificativ, acesta fiind una dintre cele mai mari pieţe încă neaccesate de Facebook.

Reţeaua socială a fost interzisă de guvernul chinez în 2009, dar compania a folosit un birou din Hong Kong, în afara Chinei continentale, pentru a construi discret o afacere care vinde publicitate la nivel internaţional companiilor din China.

Statul chinez a abordat de-a lungul timpului o poziţie dură faţă de companiile americane din domeniul internetului. eBay şi Yahoo nu au reuşit să se dezvolte pe această piaţă, una dintre cele mai mari din lume.

În 2010, Google a anunţat că nu se va conforma cenzurii impuse de guvernul de la Bejing şi a închis pagina de căutări online pe care o avea în China. Serviciul Twitter este, de asemenea, blocat, în timp ce LinkedIn a anunţat că vrea să-şi extindă site-ul în limba chineză şi se va conforma restricţiilor impuse de autorităţi.

Absenţa companiilor americane a permis un boom al unor servicii chineze, printre care platforma Weibo a Sina Corp, care funcţionează precum Twitter, şi aplicaţia WeChat, a Tencent, care ar putea concura cu WhatsApp.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
FACEBOOK ,
CHINA ,
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
DIVORŢEAZĂ! Anunţul făcut după 30 de ani de căsătorie: „S-a şi mutat de acasă”