Fed va derula teste de stres la cele mai mari şase bănci americane privind o agravare a crizei euro

Rezerva Federală a SUA (Fed) vrea să deruleze teste de stres la cele mai mari şase bănci americane privind un nou posibil şoc al pieţelor financiare, care să includă o deteriorare a crizei datoriilor din Europa, în cadrul unei evaluări anuale a situaţiei instituţiilor de credit.

96 afișări
Imaginea articolului Fed va derula teste de stres la cele mai mari şase bănci americane privind o agravare a crizei euro

Fed va derula teste de stres la cele mai mari şase bănci americane privind o agravare a crizei euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fed va publica anul următor rezultatele testelor de stres pentru şase bănci cu operaţiuni de trading importante, respectiv Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley şi Wells Fargo.

"Sunt evident îngrijoraţi de situaţia din Europa. Într-o perioadă de aversiune faţă de risc şi îngrijorare, ai nevoie de transparenţă", a declarat Nancy Bush, analist pentru pieţe bancare şi editor la SNL Financial.

Testele de stres pentru cele şase bănci vor avea la bază variaţiile de preţuri din a doua jumătate a anului 2008 şi "eventuale corecţii majore pentru obligaţiunile suverane europene şi sectorul financiar".

În scenariul ipotetic luat în calcul de Fed, şomajul din SUA ar ajunge la 13%, iar economia s-ar contracta cu până la 8%.

Testele dure de stres fac parte dintr-o evaluare mai amplă derulată de banca centrală a SUA la 31 de companii financiare, cu active de minimum 50 de miliarde de dolari.

Băncile trebuie să transmită Fed planurile privind capitalul până la 9 ianuarie, iar instituţia le va comunica răspunsurile în martie. Nu este însă clar când vor fi publicate rezultatele. Fed va folosi datele obţinute pentru a determina dacă băncile sunt suficient de solide pentru a creşte dividenedele şi a răscumpăra acţiuni sau dacă trebuie să-şi consolideze capitalul.

Instituţia financiară a anunţat că vrea să publice rezultate mai detaliate decât pentru testele de anul trecut, pentru a încuraja disciplina pe pieţele financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici