Finlandezii de la Nokian Tyres au vândut operaţiunile din Rusia către Tatneft

Nokian Tyres a semnat un acord de vânzare a operaţiunilor sale din Rusia către producătorul rus de petrol Tatneft PJSC pentru 400 de milioane de euro, a anunţat compania finlandeză, conform Reuters.

231 afișări
Imaginea articolului Finlandezii de la Nokian Tyres au vândut operaţiunile din Rusia către Tatneft

Finlandezii de la Nokian Tyres au vândut operaţiunile din Rusia către Tatneft

La sfârşitul lunii iunie, Nokian Tyres a anunţat că va iniţia o ieşire controlată de pe piaţa rusă din cauza războiului din Ucraina.

Compania, care producea 80% din anvelopele pentru autoturisme în Rusia, operează în această ţară din 2005.

"Tranzacţia este supusă aprobării autorităţilor de reglementare relevante din Rusia şi altor condiţii, ceea ce creează incertitudini substanţiale legate de calendarul, termenii şi condiţiile şi încheierea tranzacţiei", a precizat Nokian într-un comunicat.

Nokian Tyres înregistrase deja în al doilea trimestru o depreciere de 280,7 milioane de euro şi o reducere de 20 de milioane de euro a activelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
companie,
rusia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici