FMI a cerut Guvernului mărirea cu 4 procente a cotei unice şi cu 5 procente a TVA

FMI a cerut Guvernului mărirea cu 4 procente a cotei unice şi cu 5 procente a TVA, astfel încât România să ajungă la ţinta de deficit bugetar convenită în acordul cu Fondul, scrie Gândul.

33 afișări
Imaginea articolului FMI a cerut Guvernului mărirea cu 4 procente a cotei unice şi cu 5 procente a TVA

FMI a cerut Guvernului mărirea cu 4 procente a cotei unice şi cu 5 procente a TVA (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Surse guvernamentale au declarat pentru Gândul că Fondul propune o cotă unică de 20 la sută şi o TVA de 24 la sută.

"Reprezentanţii FMI sunt foarte inflexibili şi nu vor să accepte nicio altă soluţie pentru scăderea deficitului. Nu mai au încredere în nicio altă măsură care le-a fost propusă la negocieri. Vor să crească şi cota unică şi TVA începând de mâine, nu de anul viitor", au spus sursele citate, potrivit "Gândul".

Deşi miniştrii care au negociat cu Fondul au prezentat din nou scheme de reducere în sectorul bugetar şi soluţii de genul concediul fără plată pentru angajaţii la stat, reprezentanţii FMI nu au fost convinşi că ele vor fi chiar puse în practică sau că vor duce la reducerea deficitului din acest an, se arată în materialul publicat de "Gândul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici