FMI: Declinul economiei Greciei va dura mai mult decât am prevăzut

Declinul economiei Greciei va dura mai mult decât a prevăzut FMI, alimentat şi de cotaţia ridicată a euro, potrivit unui raport publicat miercuri de instituţie, care anticipează că nivelul minim va fi atins în al doilea semestru al acestui an.

59 afișări
Imaginea articolului FMI: Declinul economiei Greciei va dura mai mult decât am prevăzut

FMI: Declinul economiei Greciei va dura mai mult decât am prevăzut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Economia va atinge nivelul minim în al doilea semestru", se arată în raportul de analiză a programului de finanţare a Greciei.

În raportul precedent, publicat în decembrie, Fondul anticipa că acest moment va avea loc în primul semestru.

FMI a menţinut previziunea unui declin al PIB de 3% pe ansamblul acestui an, obiectiv care poate fi respectat de guvernul de la Atena, potrivit instituţiei financiare.

În 2010, PIB-ul elen a înregistrat o scădere de 4,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici